"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Wednesday, August 31, 2011

Pillangó-kert

Adós vagyok egy beszámolóval a "Pillangó-kertről"... Én neveztem el igy... Hivatalos nevét lásd a fotók némelyikén. (A fotók két különböző látogatásunk alkalmával születtek).

Vicki-től hallottunk először a kertről, amely nem messze tőlünk egy park mellett található: anyósom már két éve besegitett a kert működtetésében, amely azzal a céllal született, hogy egy ingyenes, biztonságos, szép, érdekes és tanitó jellegű kerttel szolgáljon a környék gyerekei fele. Egy keresztény házaspár kitartó munkájának az eredménye ez a nagyszerű hely.

A fő attrakció a pillangó-pavilon, amely pár hétig a pillangók otthona, és amelyben igy nyomon követhető a pillangók életének gyönyörű körforgása. A pillangók ünnepélyes szabadon bocsátásával zárul a kert nyári programja.

Van itt lehetőség növényekkel ismerkedni, lehet bábozni, bújócskázni a kerti labirintusban, tanulni a pillangókról a természetismereti pavilonban, stb. Nem utolsósorban, minden gyerek választhat egy könyvet magának.

A kertben termő zöldséget az egyik élelmiszer központnak ajándékozzák, amelyen keresztül a kerti finomságok a rászorulókhoz jutnak el.

Az idén mi is eljutottunk néhányszor a kertbe, egy alkalommal a szomszéd gyerekeket is magunkkal (Kaleb és én :) vittük (hat gyerek volt az autóban :).

A záróünnepségre nem jutottunk el, mert korábban máshova igérkeztünk el, de benéztünk késő délután a kertbe. A virágok gyönyörűek voltak!


No comments:

Post a Comment