"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Monday, April 18, 2011

Most vagy soha....


...Késő van, de ha nem jelentkezem most, akkor megint elmarad... A "számvetésre" pedig szükségem van :).

Kezdem egy régi adóssággal: Magdus néni kérésére megismétlem azt az öntet-receptet, amelyet mi a leggyakrabban készitünk friss zöldségsalátához.

"Ranch"-utánzat Clemetson módra :) - két evőkanál majonéz, ugyanannyi (vagy több) tejföl, tej (ami folyékonyabbá teszi), só, bors, egyéb fűszerkeverék izlés szerint.

Minthogy a konyhára terelődött a szó, elárulom, hogy minket is elfogott a buzgóság a sok jó példát és eredményt látva, hogy kissé megregulázzuk az étkezési szokásainkat: igyekszünk szigorúbb mértéket szabni a szénhidrátok bevitelének kb. 3 hete... Monthatom, máris jobban érezzük magunkat, ami lehet, csak annak tudható be, hogy gazdag a képzelőerőnk. :) No, de nem visszük túlzásba a diétát semmiféle fölösleges önsanyargatással. ...Való igaz, azonban, hogy a kenyér nagyon lassan fogy, és több salátát ettünk mostanában, mint azelőtt bármikor.

A kép hű dokumentáció a mai ebédünkről. :)

Majd elfelejtettem: az egész akciót komoly elhatározással és mérlegeléssel inditottuk egy másik családdal (Nate és Andrea), miután elfogyasztottuk nálunk az "utolsó" vacsorát. Megegyeztünk, hogy naplót irunk, stb. Egy-két hétig irogattam is, de az utóbbi időben ez elmaradt.


No comments:

Post a Comment