"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Thursday, March 3, 2011

Babanapló








Nagyon jó ötletnek tartom a babanapló-vezetést. :)
Egyrészt, mert a csemete, akiről szól az egész, nagyobb korában valószínűleg nagyon fogja élvezni, másrészt magamért / magunkért, akik visszalapozunk és emlékezünk.
Ugyanis rádöbbentem, hogy nem emlékszem dolgokra 1 év és 3 hónap távlatából: nagyon gyorsan elmosódnak a valamikor olyan fontos részletek.
Nem utolsósorban, gyönyörűen bemutatja a növekedés / fejlődés csodáját, ami egyik napról a másikra nem annyira észrevehető.
A mi babanaplónk, amit ajándékba kaptunk Seena-tól (sógornőm), szerintem nagyszerű beosztású. Sok apró, de fontos részlet helyet talált már benne. Amit leginkább értékeltem, az az első 12 hónap fejlődésének szentelt 12 oldal. Ilyen címekkel vagy infókkal: alvási-, étkezési szokások, új kedvenc ételek, új felfedezések, teljesítmények, helyek (ahol jártunk), különleges emlékek, stb. És, persze, hely a friss fényképnek. :)
Azonban Kaleb novemberben betöltötte az első évet, és nem volt több oldal a babanaplóban a hónapról-hónapra történő változások / jellemzők megörökítésére. Ezt nagyon sajnáltam, és bár korábban terveztem, hogy nem fogom abbahagyni a naplóvezetést, - valamit majd csak kitalálok, gondoltam - kis időbe került, amíg valóban dologhoz láttam.
Az eredményt képekben mutatom be.
A fényképezésnél, természetesen, Kaleb-nek is ott kellett lennie, így róla is készült egy képsor. :) Ő az első, azaz az ajándékba kapott "fő" babanaplót lapozgatja, majd az általam, az első alapján összeállított második napló (a 15. hónap beszámolója), végül az utolsó képen ismét az első napló látható.
Amúgy megjegyzem, hogy nagy öröm volt végre színes kartont vásárolni a babanapló ürügyén. Azóta a képeslapkészítés is üzembe lendült. :) (Nagyon élvezem, hogy ismét alkothatok, ha nem is olyan magas szinten :)).

2 comments:

  1. Gratulálok, szép munka!! Eszter és Krisztina mindig nagy élvezettel nézik végig az albumjukat. Úgy élvezem, amikor kérik, hogy meséljek...

    ReplyDelete