"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Tuesday, February 22, 2011

Velünk történt avagy a Lélek titokzatos közbelépése


A Szentlélek néha szokatlan módon avatkozik közbe, és ezt csodának nevezzük.

Tudom, gyarlóságom és hitetlenségem miatt van az, hogy ennek az eseménynek kellett rádöbbentenie engem ismét arra, hogy Isten nyomon követi a hétköznapi életünk minden részletét.

Tudtam ezt eddig is, és mégsem tudtam eléggé.

... Múlt hétfőn (tegnap volt egy hete), az orvosi vizsgálat után (Kaleb beteg volt, kezdődő hűlés) megkértem a férjemet, hogy egy kis 'kitérővel' lépjünk be az 'Old Navy' áruházba, ahol cipőt és papucsot akartam nézni Kalebnek. Végül csak én mentem be, a családom az autóban várt rám.

Amikor visszatértem a sikeres vásárlásból, Murray szokatlanul ünnepélyes arccal fogadott, és mielőtt az okáról kérdezhettem volna, el is kezdte mondani, hogy mi történt, mig én odabent voltam.

"A visszapillantó tükörben egy hölgyet láttam az autó fele közeledni. Kissé bizonytalan közeledése miatt, no meg az eddigi tapasztalataim miatt arra gondoltam, hogy pénzt fog kérni tőlem. Nem tudtam, mit akar, ezért tettem magam, hogy nem látom. A következő pillanatban valaki megkocogtatta az ablakot. A hölgy volt. Leengedtem kissé az ablakot.
- Tudom, hogy ez nagyon furán fog hangzani - kezdte mondani, - de, követtelek benneteket a Gresham Station megállótól. Az Úr a szivemre helyezte, hogy ezt átadjam - és ezzel pár összegöngyölt egydollárost nyújtott be az ablakon.
Annyira meg voltam rökönyödve, hogy reagálni sem tudtam hirtelen. A 15 hónapos kiváncsi Kaleb nyúlt helyettem a pénz után.
- Megengeded neki, hogy megfogja? - kérdezte a hölgy
Persze, hogy nem, nem akarom, hogy Kaleb a pénzt a kezébe vegye...
... lassan én is felócsúdtam meglepetésemből, és remélhetőleg köszönetet is mondtam, miközben átvettem az ajándékot.
- Az Úr helyezte ezt a szivemre, és én engedelmes akarok lenni. - magyarázta a hölgy. - Elnézést kérek a zavarásért.
És ezzel elment.
... pár dollárról van szó, gondoltam magamban, ami nem sok, de mégis szokatlan dolog valakit igy ismeretlenül megajándékozni.
Számolni kezdtem a kezemben levő bankjegyeket, közben még mindig éreztem azt a különleges csodálatot, amit a Szentlélek jelenlétében érez az ember. Négy 1 dolláros, majd egy 5 dolláros: ez igen, gondoltam, mégis többről van szó, talán 30 dollár lesz. De, semmiképpen nem lehet annál több. ... Aztán láttam egy 20 dollárost, majd még egyet, a 3.-at, a 4.-et, egy 50 dollárost: végül 139 dollárt számoltam összesen.
WOW! Egy hölgy, az autójáról itélve maga is szülő, engedelmeskedik a Léleknek, és megajándékoz egy ismeretlen családot."

Megköszöntük Istennek ott az autóban ülve, hogy ezzel az élménnyel és ajándékkal gazdagitott minket aznap.

Milyen jó az Úr! A legfurcsább módon is képes gondoskodni rólunk. Arra késztet valakit, hogy hitben tegyen egy lépést a körülmények magyarázatának garanciája nélkül, hiszen lehet, hogy soha nem találkozunk ezen a földön.

Nektek elárulok egy részletet a körülményekből: aznap kellett nagyobb összeget kifizetnünk a nemrég vásárolt 'trailer'-utánfutó átiratásáért.

Eszembe jutnak a meginditó történetek Müller Györgyről és másokról: aznap megadatott, hogy része legyek egy azokhoz hasonló csodának. Szeretném, ha azt mondhatnám, hogy ez a csoda kigyógyitott minden hitetlenségemből: nem ez történt. De, remélem, hogy nőttem általa, és az emlékezés a jövőben is hitre bátorit majd.

Remélem, hogy a történetünk bátoritás nektek is, kedves olvasóim, Isten gondviseléséről. Ezért osztottam meg veletek.

5 comments:

  1. koszi, hogy megosztottad velunk. Hala Neki, mert gondoskodi. Adina

    ReplyDelete
  2. Igen, Istenben jó bizni. Köszönöm, Adina és Maresz, hogy irtatok! :)

    ReplyDelete
  3. En is nagyon orulok, hogy megosztottad velunk!

    ReplyDelete
  4. Köszi,Judit! ... Jártam nálad, és sokat böngésztem, főként a mennyegzőtökről. Gratulálok igy nagyon megkésve. Szivesen olvasnék friss hireket is. :)

    ReplyDelete