"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Friday, February 18, 2011

Újdonságok a tipegőnk életében









Amióta a nővér nálunk járt, tervezem, hogy vásárolok kifestőst és kicsiknek való zsirkrétát Kalebnek. Akkor járt, ugyanis a kezében ceruza először, és nagyon élvezte.

Sikerült 50%-os kuponokat nyomtatnom az internetről, igy előnyös áron meg is vettük a kivánt árút.

Mondanom sem kell, hogy Kalebet nagyon lefoglalta az új tevékenység, bár leginkább nem a rajzolás, hanem a zsirkréták dobozból való ki- és berakosgatása nyűgözte le.

Az egyetlen nehézsége a művészkedésnek az, hogy Kaleb még nem tudja, hogy a papirnak határai vannak, amelyeket be kell tartani. :)

A másik újdonság az, hogy Kaleb a napokban megtanult felmászni az asztalra a nappaliban. Eléggé veszélyes lehet, persze, ezért azon gondolkodunk, hogy felszámoljuk. Párszor már beverte a fejét mászás nélkül is az élébe...

Amúgy tegnap az orvosnál jártunk, mert ismét hűlés kezdődött a fiúnál. Nagyon örvendek, hogy elmentünk, mert kiderült, hogy a jobb fülében gyulladás van. Antibiotikummal kezeljük.

Ma láttam először egyedül felülni a játékmotorjára, és gyalogolni vele. :)

Amikor kedve van, de legtöbbször a megfelelő időben, integet, és azt mondja: "Bye-bye (báj-báj)".

A magyar 'a' hanggal is ügyesen bánik: "ba-ba", ku-tya" (a 'ty' azért nagyon fátyolos egyelőre), "kot-kot-kot-kot-kotkodák" (ezt is mondta már jópárszor), "kha-kha", "táj", stb.

2 comments: