"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Tuesday, October 5, 2010

Délutáni sétánk szavakban és képekben


Valószínűleg kedvenc úticélom lesz a 'piac' (Local Growers Market), amelyet Vicki segített nekem felfedezni pár héttel ezelőtt. Akkor is bevásároltam finom zöldségből-gyümölcsből, mert az árak és a minőség is sokkal jobb, és másnap el is készült a hazai recept szerinti majonézes padlizsán (vineta)... (Hogy ne csak mi örüljünk neki, vittem este a háziközösségbe belőle, ahol éppen közös, svéd asztal stílúsú vacsora volt.)

Minthogy elfogyott itthon a friss zöldség - szinte mindennapos a zöldségsaláta (legtöbbször ezt jelenti: aprítva saláta, zöldhagyma, uborka, paradicsom és reszelt sajt, öntetként egy kevés tejföl üzleti majonézzel, fűszerekkel és kevés tejjel keverve) - ma úgy döntöttem, hogy elsétálunk ismét a piacra. Kicsit hosszabbnak tűnt az út, mint először, de élvezhető volt a szép idő miatt.

A legkellemesebb meglepetés az első alkalommal a 'vegeta' volt, azonnal a kosárba tettem egy dobozzal. Nem is hinné az ember, milyen nagy örömöt jelentenek az olyan apróságok, hogy hazai fűszert használhat. :)

Annyira tetszik, hogy pénzt és energiát fektetnek a dekorációba, a szem gyönyörködtetésére. Az őszi színek és formák különösen szépek. (Lásd a fotókat.)

Közben, gondoltam, ideje a 'kiindulópontot' is megmutatnom: a mi lakásunk éppen a fenyő mögött van az emeleten. :)

4 comments:

 1. Bizony nagyon szep es kivanatos minden!

  ReplyDelete
 2. Szeretettel koszontlek nalam, orvendek hogy beneveztel

  ReplyDelete
 3. Köszönöm szépen, az enyém a kiváltság. :)

  ReplyDelete
 4. Hjaj, Adinka, olyan jo latni titeket!:) Barcsak eloben is latnam azt a csopseget...
  Minden jot nektek!

  mirjam

  ReplyDelete