"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Sunday, July 10, 2011

Megpihent

















Az örök hazába költözött Paul barátunk június 19-én 84 éves korában.

Nagyon hiányzik ő nekünk!

Az életéről való megemlékezés katonai tiszteletadással és a tűzoltóság képviselőinek a felvonulásával történt (mivel fiatalabb korában a haditengerészetnél és a tűzoltóknál is szolgált) sok barát és a család jelenlétében július 3-án Paul fafarmjának a gyönyörű tisztásán.

Olyan volt ő az én személyes tapasztalatom szerint, mint egy kedves nagyapa, akit nem hatottak meg és nem változtattak meg különösebben a mi modern korunk jelenségei: vendégszeretete nem fügött az időjárástól, a hangulatától vagy attól, hogy a vendég telefonon bejelentkezett-e előtte. Amikor manapság mindenkinek annyi cucca van, hogy tárolni még családtag esetében sincs lehetőség, Paul megengedte, hogy Murray meghatározatlan időre "leparkolja" az autóját az egyik fa alatt, amikor Romániába keszült költözni egy időre. A humora akkor sem hagyta el, ha gyengélkedett fizikailag. Nagy akaraterővel fákat gondozott és ültetett a farmon, amelynek minden fája a család ültetése pár generáción keresztül. Soha nem fogyott ki a történetekből, a kedvenceket többször is előadta. :) Pártolt sok-sok ügyet, amely valamivel szebbé és jobbá igyekszik tenni a környezetet és az életet. Több, mint 40 év régisége volt a józan életvitelben (nem fogyasztott egyáltalán alkoholt), minden héten több AA (Anonim Alkoholisták) alkalmon is részt vett, és támogatta azokat, akik még gyerekcipőben jártak ezen a területen.

Először 2007 decemberében hallottam róla Murray-től... :)) "2 hétig Paul barátomnak fogok dolgozni", mondta. Nos, nekem akkor fogalmam sem volt arról, hogy az egész pontosan mit jelentett: csodálatosan szép és nyugodt környezetet, sok-sok történetet munka közben, előtte és utána, :) közös étkezéseket, szállást a farm "mobilházában" és teljes világhálószünetet. :)) (El nem tudtam képzelni, hova mehetett Murray, ahol a madár se jár, azaz internet sincs...:)...).

Később én is megtapasztalhattam 2009 őszén, hogy nem is olyan nehéz kicsit megfeledkezni a külvilágról a Paul farmján. Az ő egyszerű, de nagyon barátságos "mobilházas" otthona volt az első fedél a fejünk felett pár napig, amikor a vizumot megkapva Oregonba jöttünk. ...De sokat aludtam a nappali heverőjén hét hónapos terhesen, nem törődve semmivel, csak élvezve a tűzhely melegét és az égő fa kellemes illatát!

Istennek hála Paul életéért és a szeretetéért, amellyel olyan sok embernek tudott adni nagy szavak nélkül, de szivből jövő gesztusokkal!

2 comments:

  1. Csodalatos tortenet, igen szuksegunk van ilyen peldakepekre!Az Ur vigasztalja hozzatartozoit es baratait a viszontlatas remenyevel!

    ReplyDelete
  2. Kedves Iri! Köszönöm szépen a jókivánságot!

    ReplyDelete