"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Sunday, December 11, 2011

Vasárnap itthon + beszámolok











...mert a kicsi fiúnk ismét megbetegedett. A köhögés éjjel nem hagyja aludni, csorog az orra... Nemrég fektettem le a délutáni alvás végett, és legalább egy órába telt, amig el tudott végre aludni. Legalább háromszor be kellett mennem a szobájába, hogy vizet vagy mézet adjak neki.

A héten háromszor volt gyerekek között, de persze akárhol elkaphatja a hűlést... Az sem lenne megoldás, hogy ne vigyük soha sehova...

...Közben folyamatban van a lakásunk adventi diszitgetése, ünnepibe öltöztetése. Az idén a bejárati ajtóra is került egy egyszerű koszorú csengős disszel, az adventi koszorút meg magam raktam össze kész hozzávalókból, tehát nem volt olyan nagy dolog. De, tetszik! Nagy élvezettel készült. :)

Tegnap sikerült elmennünk a várva várt magyar karácsonyi összejövetelre, és újdonság volt, hogy anyósomat is magunkkal vittük, hogy tapasztaljon ő is egy kis magyar kultúrát. :) Ún. batyubuli (angolul "potluck") volt, azaz mindenki vitt magával kinálnivalót. Működik Lake Oswego-ban egy kis magyar óvoda, ahonnan a gyerekek műsorral készültek, aztán volt Mikulás-járás megint, akárcsak tavaly decemberben.

A múlt hétvégén pedig amerikai barátainkkal ünnepeltünk humoros ajándékozással, amit tükörforditással úgy neveznék, hogy "fehér elefánt ajándékozás" ("white elephant gift exchange"). Ez főként Észak-Amerikára jellemző szokás, amelynek az a lényege, hogy az ajándék lehet egy használt vagy akár új, nem kivánt tárgy, amelytől az ajándékozó szeretne megszabadulni. A szépen becsomagolt ajándékokból sorszám alapján választhat mindenki, amelyet helyben ki kell bontani a többiek előtt. Ha a következő személynek megtetszik egy már kibontott ajándék, akkor "ellophatja". Az ajándéktól megfosztott személy pedig egy újabb csomagot választ...

Kaleb egy nagyszerű játékot kapott, nem is láttam még ilyesmit: hűtőmágnesként is használható sok kis forgó csillag, amelyek jó elfoglaltságot biztositanak a konyhában.

Én is igazán szép és hasznos ajándékot kaptam: karácsonyi asztalteritőt (találó konyhatörlővel és lábasalávalóval), diszteritőt és karácsonyi diszt. :)

A héten a nőknek tartott bibliaórán is ünnepi hangulat volt: közös reggeli a gyönyörűen megteritett teremben, karácsonyi műsor a gyerekek részéről, és szivhez szóló tanitás Val doktornő részéről, aki Ugandában (Afrika) szolgál már 20 éve. A szeretetből, és a nem kötelességből tett szolgálatról beszélt nagyon hitelesen, hiszen ő valóban meg is éli azt, amit nekünk tanitott. Személyes történetekkel tarkitotta az előadását, amelyek arról szóltak, hogy milyen jó teljes mértékben Istenben bizni és Tőle függni.

Az ő szolgálata nyomán először történt meg az, hogy ellenséges törzsek tagjai Ugandában letették a fegyvert, és a harci övezetben béke-falvakat hoztak létre. Nem szokatlan dolog Val doktornő életében, hogy éjnek idején fegyverropogásra ébred a kunyhójában. Egyedül az imádkozás segit ebben a helyzetben.

Számtalanszor menekült meg a biztos haláltól, amikor fegyveresekkel, oroszlánokkal, krokodilusokkal, erőszakos férfiakkal, vadorzókkal stb. találkozott...

Ha többet szeretmétek róla megtudni, látogassatok el ide és ide.

2 comments:

  1. Köszönöm a szép beszámolót és a képeket! Milyen jó, hogy kaptál egy kis hazait a magyar rendezvényen:))).

    ReplyDelete
  2. :) köszönöm, hogy irtál! :) Igen, jó volt magyarokkal találkozni.

    ReplyDelete