"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Wednesday, October 12, 2011

Biblikusan az apaságról

A "Courageous" (Bátor) c. film most megy a mozikban itt Oregonban. A Kendrick fivérek munkája, akiknek a "Fireproof" c. filmje sokaknak ismerős.

A gyülekezetünk egyik tagja, az író Randy Alcorn lett felkérve arra, hogy könyvet írjon a filmhez, amely szintén megjelent.

Először a házasoknak szervezett konferencián hallottunk a filmről, és akkor láttunk részletet is belőle.

A héten hétfőn meg is néztük Murray-vel, ami nagy esemény, már csak azért is, mert nem könnyű Kaleb nélkül kimozdulni. Úgy történt, hogy Doug nálunk ebédelt, és előtte vagy utána :) az az ötlete támadt, hogy ő vigyáz Kaleb-re, hogy mi meg tudjuk nézni a filmet...

Be kell vallanom, hogy többször is könny szökött a szemembe... Azt hiszem, a legjobb film, amit valaha láttam: érdekes, minőségi és biblikus. A nézőt önéértékelésre, pozitív változásra készteti. A családról, és főként az APASÁGRÓL szól reálisan, és mégis inspirálóan. Elhangzik az evangélium természetes, szeretetteljes és reális bizonyságtevés formájában. Úgy gondolom, hogy a tragédia jelenléte a hitelességet teszi lehetővé a történet fonalában, a különböző élettörténetek pedig a néző érzelmi bekapcsolódását teszi valószínűbbé.

Nagyon ajánlom mindenkinek a megnézésre!

No comments:

Post a Comment