"Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az Ő kegyelme." Zsoltárok 136,1
Imádkozzatok minden emberért!

Tuesday, May 17, 2011

Tűnődések

...az örökkévalóság tudata néha olyan illékony tud lenni az emberi világ sebesen muló valóságdarabjainak a forgatagában, hogy sokszor a teljes csend és mozdulatlanság is alig elég ahhoz, hogy megálljunk, és értelmes módon foglyúl ejtsük szerterohanó gondolatainkat a Teremtőnek.

Amikor ez mégis megadatik, fájni kezd a veszteség, amelyet a halandóságunk gyarlóságai okoztak csalárd képmutatással bennünk...

Isten beszél az emberhez, és az ember meghallja, amikor elvesziti magabiztosságát és az értelmes magyarázatait, amikor búcsúznia kell, és a távozó nem hallhatja már a búcsúszavakat.

...a Mindenható bölcsessége tökéletes. A hit igy látja. Az isteni tervben az is benne van, hogy egy ember által nagyon sok ember életét érintse meg. Úgy gondolom, ez történt és történik a napokban a Szabolcs elköltözése által is...

5 comments:

  1. Milyen szépen megfogalmaztad ezt a szomorú eseményt!:)

    ReplyDelete
  2. Ezek a szavak, Adina, ezek a gyönyörű magyar szavak! Ó de fáj a szívem, hogy olyan messze vitted! Mekkora tehetség! Kívánom, hogy ott is kamatoztasd!
    Szerintem ez egyenesen mehetne a Mustármagba...

    ReplyDelete
  3. Nagyon köszönöm, Maresz és Márta, hogy megjegyzésre méltattatok! :) Időnként jólesik az anyanyelvemen kiirni a gondolataimat, érzéseimet... és az is nagyon jó érzés, hogy tudtomra adjátok, hogy olvastatok. :)

    ReplyDelete
  4. Osztom az előttem szólók véleményét.

    Szép, míves szavak mély tartalommal. Lélekmelegítő. Köszönöm én is.

    ReplyDelete
  5. Adina, köszönöm a megtisztelő megjegyzésed.

    ReplyDelete