Ezért új ötletek után kutattam.
Az eredmény: spenótos és kápia paprikás töltelékkel sütött csirke.
Ime a hozzávalók:
3 csirkemell (mindegyik félbe vágva, igy 6 db. lesz)
1/4 bögre édes mustár
2 evőkanál majonéz vagy saláta öntet
1 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál ecet
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál rozmaring
1 bögre vékonyra reszelt mozzarella sajt
1 bögre spenót
1/2 bögre apróra vágott kápia paprika
1/4 kiskanál bors
3 gerezd foghagyma
Köret (választható)
Grillezett Spárga
Apritott Paradicsom
Egy éles késsel bemetszünk a csirkemell-szeletekbe, majd bepácoljuk - összeadjuk a mustárt, majonézt, olajat, ecetet, oregánót, bazsalikomot és rozmaringot - és egy zárható zacskóban a hütőbe tesszük 2-4 órára. Időnként megforgatjuk a zacskót.
Töltelék: összekeverjük a sajtot, az apróra vágott spenótot, a paprikát, a borst és az áttört foghagymát.
A pácot kidobjuk, a csirkét megtöltjük a fennt leirt hozzávalókkal. Kb. 45-50 percig sütjük közepes lángon.
A spárga egyik elkészitési módja (az interneten találtam):
Miután megmossuk, csomóba kötjük, hogy kezelhetőbb legyen, majd kb. 3 percig főzzük.
Kivesszük a vizből, és az öntetben megforgatjuk (2 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál citromlé, só és bors izlés szerint), majd kb. 3 percig sütjük.
No comments:
Post a Comment